• Fri frakt över 500:-
  • Snabba leveranser
  • Säkra betalningar
 | 
betalningsalternativ i Sverige

Gult te

Vi har alla hört talas om olika tesorter i alla naturens färger, men Gult te hör kanske till en av de mer ovanliga sorterna här i västvärlden. Den varma drycken har som många andra teer sitt ursprung i Kina, och det var under en lång tid en dryck som var ämnad endast åt kejsaren, samhällseliten, speciellt utvalda och vissa buddhistmunkar.

Teet tillverkas på samma sätt som grönt te, men torkas lite längre och får då en gulare färg. Tillverkningen är komplicerad och måste ske exakt för att teet ska bli helt perfekt. En välutbildad temästare bör bevaka den milda oxideringen noggrant för att hinna stoppa den i exakt rätt tid så att teet kan få den rätta färgen och smaken som kriterierna för ett så pass exklusivt te kräver.

Yellow Huang Xiao
Unikt tillfälle att köpa detta Gula te som vanligen är mycket sällsynt och betraktas som en...
79:-
läs mer
 
 

Det Gula teets blad kommer från en buske och de är stora och vackra, vilket lätt kan föra tankarna till de mycket exklusiva vita tesorterna, men Gult te liknar inte det vita så mycket utan ligger egentligen någon stans mellan grönt och blått te på oxideringsskalan. Medan många anser att till exempel grönt te kan ha en gräsliknande smak, särskilt om man låter det dra för länge, så skiljer sig det Gula teet väsentligt på den punkten. Det har istället en mild och fräsch smak med toner av naturlig sötma som varmt spelar kvar länge i eftersmaken. Utöver de positiva intrycken som teets smak ger oss när vi avnjuter en het kopp, så innehåller Gult te väldigt många nyttiga näringsämnen och kan ge en mycket stimulerande effekt. Gult te bör dras i tekoppen i endast 1-4 minuter, i vatten som är mellan 75-80 grader varmt. Detta är en otroligt lyxig och god tesort som du verkligen bör unna dig när du vill ha något alldeles extra, för ditt eget välmående och dina smaklökars njutnings skull!

 


Villkor & Info | Kontakta oss

© 2015 Tekungen | Org.nr 559037-9516 | Sidan använder cookies