• Fri frakt över 500:-
  • Snabba leveranser
  • Säkra betalningar
 | 
betalningsalternativ i Sverige

Oolong te

Oolong te är ett halvfermenterat te, som är väldigt lätt oxiderat (cirka 10 procent) och därför ligger någonstans på skalan mellan grönt och svart te, när det gäller graden av oxidering. Teet har en ljuvlig och söt smak, och har använts av många i tusentals år för att främja människors hälsa och välstånd. 

Ordet Oolong betyder ”svart drake” och det finns många gamla legender om teets ursprung, allt från pojken som blev avbruten i sitt te-kokande av en svart drake, till de som tycker att de mörka tebladen tar formen av och liknar det mytomspunna djuret. Vad vi i alla fall vet säkert är att det goda Oolong teet började tillverkas i Kina någon gång under Mingdynastin, och att det sedan dess har spridits världen över, både när det gäller tillverkning och konsumtion.

Tie Kuan Yin
En kandidat för världens mest berömda oolongte och definitivt en av världens mest kända teer alla...
59:-
läs mer
Red Oolong Royal Pearl
Mörkbruna regelbundna blad rullade till bollar. Bryggningen ger en Ijusbrunt te och smaken och...
69:-
läs mer
Milky Oolong
Milky oolong, eller Jin Xuan oolong som den faktiskt heter är en väldigt ung kultivar i tevälden...
89:-
läs mer
Formosa Oolong
Klassiskt mörkt Oolongte från Taiwan med medelstora, orullade blad. Oxideras till cirka 50% och...
39:-
läs mer
Formosa Dong Ding Oolong
Ett av världens mest kända teer. Ordet Dong betyder kyla. Ding betyder topp. Dong Ding är namnet...
129:-
läs mer
Orange & Mango Oolong
Formosa Oolong te, mango, apelsinskal, ananas, Milky Oolong, arom. Kan innehålla spår av nötter.
45:-
läs mer
Milky Oolong Chai
Ett av våra storsäljare Milky oolong finns nu också i en kombination med indiska kryddor. Ett...
89:-
läs mer
 
 

De teblad som används för att tillverka Oolong te är av en större storlek, och det gör att de innehåller en mindre halt av koffein än till exempel grönt te. Under den specifika tillverkningsprocessen rullas tebladen ihop, vilket bidrar till att smaken kapslas in och att dess hållbarhet förlängs. När det sedan är dags att dricka teet kan vi låta det dra i några minuter, helst i vatten tempererat mellan 85-95 grader. Ibland kallas Oolong te för ett blått te, eller ett blågrönt te, och detta ger oss en koppling till naturens färger av himmel och hav. Oolong te innehåller precis som en del andra tesorter koffein och bidrar till en högre fettförbränning. Det passar alltså dig som vill dricka något uppfriskande, men ändå med relativt låg koffeinhalt, och röra dig mot en mer aktiv livsstil. Oolong te har en komplex och god smak, och är omtyckt av många. Många som provat teet för första gången säger direkt att de har funnit sin nya favorit bland tesorterna.

 


Villkor & Info | Kontakta oss

© 2015 Tekungen | Org.nr 559037-9516 | Sidan använder cookies