• Fri frakt över 500:-
  • Snabba leveranser
  • Säkra betalningar
 | 
betalningsalternativ i Sverige

Pu-erh te

Pu Erh te är på många håll ett enormt populärt te med otroligt många positiva och hälsofrämjande effekter, som används både som dryck och som naturmedicin. För många bidrar ett regelbundet intag av Pu Erh te till viktnedgång, vilket gör att det ibland kan komma att kallas för ett bantningste som faktiskt fungerar. . Pu Erh te växte ursprungligen vilt i sydvästra Kina, och det är en av få tesorter som vinner på att lagras länge, då både smak och näringsinnehåll ökar bemärkningsvärt under en längre tid.

Myterna kring denna mirakeldryck är många, och dess ursprung når långt bak i tiden till teernas land, Kina. Vissa forskare menar att området i sydvästra Kina, där Pu Erh teet sägs ha sin härkomst ifrån, är den plats där det allra första odlandet och drickandet av te ägde rum.

Shape me up
Shape me up, är en blandning speciellt framtagen för dig som vill gå ned i vikt. Här har man...
69:-
läs mer
Pu-Erh
Ett rent Pu-Erh te från Yunnan. Teet bjuder på en jordig smak och en kraftig doft.
49:-
läs mer
Pu Erh Wellness Guarana
Bryggning: Glas / Kopp / Tekanna
59:-
läs mer
Shu Pu Erh
Vi har för tillfället svårt att få tag i detta te men har fått in en tioårig Shu Pu-Erh. Den kan...
69:-
läs mer
Pu Erh Yin - Yang
Bryggning: Glas / Kopp / Tekanna
59:-
läs mer
Pu-Erh Superior
En fin, tio år gammal Shu Pu-erh från Jingmai-distriktet i Yunnan-provinsen. Det ger en mörkbrun...
99:-
läs mer
Pu Erh Salsa
Bryggning: Glas / Kopp / Tekanna
59:-
läs mer
 
 

Pu Erh är ett efterfermenterat te, och kallas i Kina för ett svart te, trots att det inte alls liknar de tesorter som vi i Sverige vanligen kallar för svarta. Pu Erh te är som tidigare nämnt även starkt förknippad med den klassiska kinesiska läkekonsten och medicinen, och det har ett välkänt rykte om sig för att vara ovanligt hälsosamt och nyttigt. Dess huvudsakliga inverkan ligger alltså på matsmältningen, men det har också en förmåga att motverka förgiftningar samt att verka renande och avgiftande för kroppen. För de som druckit lite för mycket alkohol under gårdagskvällen och känner av det på morgonen, kan en kopp hett Pu Erh te lindra huvudvärken väldigt effektivt. Pu Erh teet sänker även kolesterolhalten och andelen farliga blodfetter om det görs till en del av det vardagliga livet. Om du vill dricka något varmt och gott samtidigt som du med gott samvete kan känna att du är snäll mot dig själv och din kropp, så är detta mirakelkuren!

 


Villkor & Info | Kontakta oss

© 2015 Tekungen | Org.nr 559037-9516 | Sidan använder cookies